Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το μεγαλείο της διεθνιστικής αλληλεγγύης

Η θυσία των τριών Σοβιετικών στρατιωτών που εκτελέστηκαν πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, ξαναζωντάνεψε χτες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Καλλιθέα

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Βρέθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδας τους. Ο Βάνιας, ο Κόλιας και ο Αλέξης, μαχητές του Κόκκινου Στρατού, από το Σοβιετικό Μέτωπο ως αιχμάλωτοι πολέμου των χιτλεροφασιστών μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Δραπέτευσαν και μπήκαν στις γραμμές τους ΕΛΑΣ. Πολέμησαν στο πλευρό των μαχητών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Στις 26 Αυγούστου του 1944 μαζί με 14 ΕΛΑΣίτες και άλλους 11 αγωνιστές, εκτελέστηκαν στην Αγία Ελεούσα Καλλιθέας...

Χτες, στον ίδιο χώρο, μπροστά από το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στη λεωφόρο Συγγρού, άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας στα χέρια τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, λάβαρα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, βρέθηκαν στον τόπο της θυσίας των αγωνιστών για να αποτίσουν φόρο τιμής. Κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Τραγούδησαν του ύμνους του ΔΣΕ, του Κόκκινου Στρατού και του Ισπανικού Δημοκρατικού Στρατού. Τίμησαν αυτούς που απέδειξαν ότι η γη πάνω στην οποία θυσιάζονται οι εργάτες για τις αξίες και τα ιδανικά της τάξης τους, δεν μπορεί να θεωρείται γι' αυτούς ξένη γη...

Βρέθηκαν εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Οργανώσεων Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ για να θυμίσουν σε όλους τους επίδοξους παραχαράκτες της ιστορίας ότι οι σύντροφοί τους έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας το φασισμό - ναζισμό. Και πως αυτή τη θυσία δεν πρόκειται καμιά ιμπεριαλιστική εκστρατεία να την σπιλώσει. Βρέθηκαν σε έναν από τους τόπους των λαϊκών μαρτυρίων, για να καταδικάσουν τους σύγχρονους «Γκεμπελίσκους» της ιστορίας που προσπαθούν πατώντας πάνω στο αίμα εκατομμυρίων αγωνιστών να εξισώσουν τον κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό και να τους στείλουν το μήνυμα: Η βρώμικη προπαγάνδα τους θα συντριβεί από τους απογόνους, τους συντρόφους, τους συνεχιστές των λαϊκών - ταξικών αγώνων.

Η παραχάραξη της ιστορίας δε θα περάσει

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ Γ. Κρητικού, ο οποίος τόνισε: «Τιμάμε αυτούς που είχαν βαθιά γνώση και το απέδειξαν με την προσφορά τους ότι το αδυνάτισμα του ιμπεριαλισμού σε μια χώρα δεν αφορά μόνο αυτή. Είναι διεθνιστικό καθήκον, είναι ανεκτίμητη προσφορά για τους λαούς όλης της Γης. Τιμάμε το κόμμα, το ηρωικό ΚΚΕ, που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα ενάντια στα φασιστικά στρατεύματα»... Οι Ελληνες κομμουνιστές, συνέχισε, «ποτέ δεν ήταν μόνοι, μαζί μ' αυτούς, την περιόδο 1942-45, βρέθηκαν Σοβιετικοί, Βούλγαροι, Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί, Γιουγκοσλάβοι και άλλοι αντιφασίστες» που από αιχμάλωτοι πολέμου ...μετατράπηκαν σε μαχητές τους ΕΛΑΣ, πολεμώντας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά του κοινού εχθρού.

Αυτή την ιστορία που έγραψαν οι λαοί, επισήμανε ο Γ. Κρητικός, «προσπαθεί να παραχαράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» επιχειρώντας «την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, των ναζιστικών φασιστικών καθεστώτων με τις σοσιαλιστικές χώρες. Ζητούν "να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως Ημέρα Μνήμης" κατά του κομμουνισμού και του ναζισμού». Η ιμπεριαλιστική ΕΕ, υπογράμμισε σ' άλλο σημείο, «έχει μεγάλο μίσος απέναντι στην πρώτη εργατική εξουσία στη Σοβιετική Ενωση για τα μεγάλα επιτεύγματά της στην πρώτη περίοδο οικοδόμησης του Σοσιαλισμού, στη δυνατότητά της να οργανώσει τον αγώνα για το τσάκισμα του φασισμού. Πλαστογραφεί την ιστορία, γιατί θέλει να θωρακίσει την εξουσία των μονοπωλίων. Σ' αυτό αποσκοπεί η συκοφάντηση του κομμουνισμού, σε μια χρονική περίοδο συγκυρία όπου οι λαοί καλούνται να πληρώσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Με το ξαναγράψιμο της ιστορίας, επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής αγωνιστικής δράσης».

Σ' αυτό το πεδίο, τόνισε «εντάσσεται και η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη. Ο αντικομμουνισμός είναι στη φύση του καπιταλιστικού συστήματος. Τον χρησιμοποιούν γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης δίχως το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει προοπτική. Θέλουν να απομονώσουν το ΚΚΕ για να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών δυνάμεων. Για να διευκολυνθεί η υλοποίηση των αντιλαϊκών τους σχεδίων. Σε αυτό το σχέδιο η άρχουσα τάξη έχει επιστρατεύσει όλο το πολιτικό της προσωπικό. ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ πρωτοστατούν, η ΝΔ τρίβει τα χέρια της γιατί δεν αναγκάζεται να περάσει από τα χέρια της όλη η βρώμικη δουλειά. Οσο για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητιόταν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε την αποχή. Κι όταν μπορεί να βοηθήσει στην αντικομμουνιστική εκστρατεία το κάνει με ευχαρίστηση».

Και κατέληξε: «Τους λέμε ότι ματαιοπονούν. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να απαρνηθεί το σκοπό της ύπαρξής του. Ο 21ος αιώνας θα αποδειχθεί αιώνας νέων κοινωνικών επαναστάσεων, αιώνας που θα ανοίξει ο δρόμος για την καινούρια κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση λουλουδιών στο χώρο του μνημείου, υπό τους ήχους επαναστατικών τραγουδιών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, η βουλευτής του Κόμματος Εύα Μελλά, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας, Ταύρου και Νέας Σμύρνης, αντιπροσωπεία από το «Σπίτι του Αγωνιστή» κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ